Arnold Schwarzenegger je bezpochyby nejslanější kulturista všech dob. Je to prostě legenda kulturistiky.

Arnold Schwarzenegger životopis

Arnold Schwarzenegger se narodil 30. července 1947 v Rakousku poblíž Štýrského Hradce je bývalý kulturista, herec a v současné době polititk. Jako kulturistovi se mu povedlo několikrát získal slavný titul Mr. Olympia. V jeho herecké kariéře jsou nejznámější filmy jako Barbar Conan a Teminátor. Vydal také knížky o posilování a formování těla. V politice dosáhl největšího úspěchu když byl v říjnu 2003 zvolen za guvernéra Kalifornie.

Arnold Schwarzenegger úspěchy v kulturistice

V letech 1967 a 1968 vyhrál Mr. Universe, která se konala v Londýně, federace Nabba
1970,1971,1972,1973,1974,1975,1980 vítěž slavného závodu Mr. Olympia.

Arnold Schwarzenegger Filmografie

1982 – Barbar Conan (Conan the Barbarian)
1983 – Karneval v Riu (Carneval in Rio)
1984 – Terminátor (The Terminator)
1984 – Ničitel Conan (Conan the Destroyer)
1985 – Komando (Commando)
1985 – Rudá Sonja (Red Sonja)
1986 – Špinavá dohoda (Raw Deal)
1987 – Běžící muž (The Running Man)
1987 – Predator (Predator)
1988 – Dvojčata (Twins)
1988 – Rudé horko (Red Heat)
1990 – Policajt ze školky (Kindergarten Cop)
1991 – Terminátor 2: Den zúčtování (Terminator 2: Judgement Day)
1992 – Vánoce v Connecticutu (Christmas in Connecticut)
1993 – Dave (Dave)
1993 – Poslední akční hrdina (Last Action Hero)
1994 – Berettův ostrov (Berreta’s Island)
1994 – Pravdivé lži (True Lies)
1996 – T2-3D: Battle Across Time (T2-3D: Battle Across Time)
1996 – Rolničky, kam se podíváš (Jingle All the Way)
1996 – Likvidátor (Eraser)
1997 – Batman a Robin (Batman & Robin)
1999 – Konec světa (End Of Days)
1999 – Hollywodský hrdina (Hollywood Hero)
2000 – 6. den (The 6th Day)
2002 – Protiúder (Collateral Damage)
2003 – Vítejte v džungli (The Rundown)
2003 – Terminátor 3: Vzpoura strojů (Terminator 3: Rise of the Machines)
2004 – Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World in 80 Days)

Arnold Schwarzenegger videa

Arnold Schwarzenegger trénink

Další články z rubriky

Štítky: , , , , ,

Tvůj komentář k článku

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *